Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i Kantar Media webbpanel (Sifopanelen) under perioden 20–23 maj 2024. Totalt intervjuades 1010 personer i åldern 18–79 år. Alternativen “Vet ej” är inte redovisade i rapporten.

Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Kantar Medias webbpanel (Sifopanelen).

Samarbetet med Regnbågsfonden

I år är det andra året i rad som 7-Eleven samarbetar med Regnbågsfonden. För att kunna ta fram rapporten Alltid Öppna har vi tagit hjälp av Regnbågsfondens styrelseledamot Aaron Kroon.

Regnbågsfondens ändamål är att arbeta med finansiering till stöd för kompetenta organisationer och projekt i länder där HBTQ+-personer diskrimineras, förföljs och dödas. De arbetar också med påverkansprojekt i Sverige i samarbete med andra organisationer.

För att stötta Regnbågsfondens viktiga arbete för HBTQ+-personers rättigheter i världen kommer vi på 7-Eleven att under 2024 donera 2 kronor för varje såld liten bryggkaffe under West Pride, Malmö Pride och Stockholm Pride till organisationen.

Om Aaron Kroon


Aaron Kroon är en prisvinnande inspiratör, ledare och föreläsare inom ämnet mångfald och inkludering. Han har över 25 års erfarenhet av att leda kulturellt och organisatoriskt förändringsarbete på stora bolag som Vattenfall, ICA och Schibsted. För Aaron är det självklart att nyckeln till ett framgångsrikt och konkurrenskraftigt ledarskap handlar om mod, att syna sina egna och andras fördomar och att se mångfald som en förutsättning för ett starkt och hållbart ledarskap.