Med vårt franchisekoncept hjälper vi dig att uppfylla drömmen om att starta och driva en egen butik. Du får hjälp av oss att komma i gång och vi hjälper och stöttar dig längs vägen.

I Sverige finns närmare 90 stycken 7-Eleven-butiker som alla ägs av Reitan Convenience i Sverige. Varje butik drivs av en franchisetagare enligt ett koncept som bygger på ett nära samarbete med oss. Tillsammans hjälps vi åt att bygga upp din butik. 

Vad är franchising?
Man kan säga att du som är franchisetagare ”hyr” din affärsidé och får tillgång till varumärket 7-Eleven. 

Som franchisetagare är du aldrig ensam. Du har friheten att driva och utveckla din egen butik men får stöd och råd från oss på Reitan Convenience i Sverige. Du får också kontakt med andra franchisetagare inom 7-Eleven så att ni kan stötta varandra och utbyta erfarenheter. Vem vet – dina utmaningar kanske någon annan redan varit med om och rentav har lösningen på? 

Så kommer du igång
När du börjar som ny franchisetagare deltar du i en introduktionsutbildning så att du känner dig redo när det är dags att ta över butiken. Du får också tillgång till ett utbildningsprogram både för dig själv och dina anställda. Du får även tillgång till all kunskap inom kedjan för att driva just din butik lönsamt enligt 7-Elevens koncept.

Vi sköter administrativa uppgifter som bokföring och löneadministration. Vi ansvarar även för lokal, butiksinredning, konceptutveckling, affärssystem och andra tekniska lösningar. 

Ditt ansvar och fokus som franchisetagare är att driva butiken med ansvar för försäljning, kundservice, varubeställning, exponering, bemanning och personal. Med stöd från våra servicekontor arbetar du aktivt med de marknadsföringsprogram som gäller för kedjan för att driva din butik lönsamt.

Du gör dina inköp från leverantörer som vi samarbetar med till förmånliga inköpsvillkor. Vi jobbar hårt för att du alltid ska få bättre inköpsvillkor än om du hade haft en helt fristående butik.

Välkommen att bli din egen, tillsammans med oss!