Det finns närmare 90 st 7-Eleven över hela Sverige. Varje butik drivs enligt ett franchisingkoncept, ett samarbete mellan 7-Eleven och varje enskild franchisetagare. När du är franchisetagare ”hyr” du din affärsidé och får tillgång till varumärket 7-Eleven.

7-Eleven ägs av Reitan Convenience Sweden AB. Det är vi som ansvarar för lokalen och inredningen i butiken, konceptutveckling, affärssystem och andra tekniska lösningar.

Genom oss får du förmånliga inköpsvillkor och du gör dina inköp från leverantörer som vi samarbetar med. Vi verkar aktivt för att du alltid ska få bättre inköpsvillkor än om du hade haft en butik utanför 7-Elevenkedjan.

Vi är aldrig nöjda. Vi arbetar ständigt med att utveckla och stärka varumärket 7-Eleven på marknaden. Som franchisetagare arbetar du aktivt med de marknadsföringsprogram som gäller för kedjan för att driva din butik lönsamt.

För att du ska kunna ägna så mycket tid som möjligt till din butik, sköter vi det administrativa som t ex bokföring och löneadministrationen åt dig.

Genom oss får du tillgång till ett utbildningsprogram, både för dig själv och dina anställda. När du tillträder som ny franchisetagare deltar du i en introduktionsutbildning så att du känner dig redo när det är dags att ta över butiken.

Som franchisetagare är du aldrig ensam utan samarbetar nära Reitan Convenience och andra franchisetagare. Du får tillgång till all kunskap inom kedjan för att driva just din butik lönsamt enligt 7-Elevens koncept.

Ditt ansvar och fokus som franchisetagare är att driva butiken med ansvar för försäljning, kundservice, varubeställning, exponering, bemanning och personal.

Bli din egen tillsammans med oss!