Det amerikanska arvet

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med generösa öppettider, där man kunde köpa allt man behöver, som bröd, mjölk och ägg. De nya öppettiderna gav namn åt butikerna som växte så det knakade. Idag finns närmare 10 500 butiker från Los Angeles till New York. Konceptet har blivit så starkt i USA att namnet 7-Eleven blivit synonymt med all typ av närbutik.

7-Eleven i världen

Det är ingen slump att 7-Eleven har 56 600 franchisebutiker över hela världen. Varje år säljs 20 miljoner pizzor, 60 miljoner korvar och, om du skulle rada upp alla bananer som säljs på 7‑Eleven, når du hela vägen från Dallas till New Delhi i Indien.

Från en butik på hörnan till en butik i varje hörn

I mars 1984 öppnade 7-Eleven sin första butik på Tomtebogatan i Stockholm. Från början såldes mest korv och basvaror. Idag erbjuder vi allt från egengjorda baguetter och frallor, brownies och bullar – till fräscha sallader och wraps. Här köper du morgonens första kopp kaffe och god mat när magen kurrar.

7-Eleven ägs av norska REITAN med närmare 90 7-Eleven butiker över hela Sverige. Nya butiker öppnas i rask takt och svenskarna har tagit 7-Eleven till sina hjärtan.

Men trots att vi vuxit oss stora, är passionen för människor på språng densamma: vi vill snabbt och smidigt ge folk en god vardag!