För att bli en framgångsrik franchisetagare ser vi att du har gymnasieutbildning, gärna inom handel, ekonomi eller administration, samt att du har goda kunskaper i svenska. Tidigare erfarenhet från handel eller annan liknande verksamhet är också en viktig merit.

Som person är du en duktig ledare. Du är resultatdriven och noggrann. Då det ofta är stressigt och sena arbetstider bör du vara flexibel och stresstålig. Du skall vara en föredömlig ledare som själv arbetar aktivt i butiken, därför ser vi tidigare ledarerfarenhet som ett stort plus.

Det är viktigt att du har en sund privatekonomi och inte har några betalningsanmärkningar eller varit straffad.

Du ansöker för att bli franchisetagare här på vår hemsida. Skicka in ditt CV tillsammans med ett personligt brev, där du berättar lite om dig själv, dina intressen och varför du vill driva en egen 7-Elevenbutik.

Vi tar emot ansökningar löpande och kallar sedan till intervju, om vi tror att du passar i rollen. Under intervjun lär vi känna varandra bättre och vi berättar mer om franchising. Går du sedan vidare i processen går vi igenom franchiseavtalet i detalj samt gör en ekonomisk kalkyl för den aktuella butiken. För den som slutligen godkänns som franchisetagare erbjuds en introduktionsutbildning.